Блог.

5 ценни препоръки при покупка на нов автомобил

5 ценни препоръки при покупка на нов автомобил

Лизинг на автомобили за бизнеса: Тайните за успешна инвестиция

2023-08-15 08:28:41

Прочети

Какво е лизингова схема? И коя е подходяща за мен?

2024-03-25 12:15:03

Прочети

5 ценни препоръки при покупка на нов автомобил

2022-09-07 11:03:59

Прочети

Намерил си своя нов автомобил. Залагаш на нов или малко употребяван и си готов за покупка. Вече усещаш миризмата в салона, докосването до перфектния интериор, стабилността на волана. 

Почакай!

Преди да я направиш своя, те съветваме да направиш едно от най-важните неща – тествай я! За да видиш, че наистина е твоята кола. Предлагаме ти няколко ценни препоръки за да си уверен, че взимаш надежден автомобил. 

Вътре в автомобила 

Влизайки в автомобила си дай време да огледаш абсолютно всичко по него. Не тръгвай с идеята, че щом е нов, значи всичко му е наред. Настрой огледалата, седалките, тествай електрониката дали работи. 

След като се почувстваш комфортно, включи автомобила. След това завърти волана максимално в двете посоки и се заслушай за звуци, нестандартни за това движение, издавани от окачването. Ако всички е наред може да потеглиш.

Разгледайте за повреди или слаби места 

Ако купуваш автомобил от официален дилър, всеки един автомобил трябва да е преминал през пълна предпродажбена инспекция. Но по време на транспортирането, дори и при чисто нов автомобил може да се получи повреда. Затова го огледай добре, защото даваш немалко средства за него. 

Огледай за надраскване по вътрешността и външната част, както и по джантите. Също и за всякакви знаци за износване или употреба по интериора, както и за лоши миризми. Разбира се, състоянието на автомобила зависи от възрастта му – така че купувате нов автомобил, то състоянието трябва да е перфектно - отвътре и отвън. От особена важност са механичните компоненти на автомобила. Провери температурата на двигателя. Има два варианта да го направиш - от показанията на таблото или като пипнеш капака на автомобила. Загрелият двигател може да е предпоставка за проблеми при стартиране на колата. 

Управление на автомобила 

Автомобилът трябва да ускори плавно и спирачките да работят ефективно и прецизно. Не спирай да се ослушваш за странни звуци или вибрации. Пробвай да паркираш назад няколко пъти, за да прецениш големината и задната видимост. Прецени дали този автомобил ще става за пътната среда, в която се движиш най-много. 

Ако може да вземеш колата за по-дълго тестово шофиране го направи. За да го тестваш в различна среда. 

Електрониката 

Провери всички приложения и възможности на автомобила. Напредналите автомобилни технологии са чудесно нещо, но са скъпи за поправка. Затова виж дали всичко работи. 
Различните системи са интуитивни в различна степен. Затова ако системата на избрания от теб автомобил не покрива очакванията ти, помисли дали това е твоят автомобил. Впоследствие този минус, може да те разочарова. 

Дай си време

Ако си решил, че това е твоят автомобил и всичко по него работи си остави малко време да обмислиш идеята. Посъветвай се с твои близки и приятели. Дайте ясна оценка на автомобили качеството му. Попитай всички въпроси, които ти дойдат на ума. 

Това е сериозна покупка, която изисква отговорно взимане на решение. Ако ще ти помогне в крайното решение, направи и втори тест драйв. 

Ако това е твоят мечтан автомобил, Uplease ще го финансира. Защото знаем колко е важно да постигаш мечтите си. Виж възможностите на https://uplease.bg/